HOME
CONTACT
NIEUWS
WEEKOVERZICHT
AANBOD 2014/2015
HULP IN HET DCL
INFORMATIE
DIENSTBODE
STEUN HET DCL

Nieuws:


 

Kienen 50+ 

Zin in een gezellige middag? Op donderdagmiddag 5 februari verzorgen vrijwilligers van het DCL weer de tweewekelijkst middag kienen voor vijftigplussers.

De aanvang is 14:00 uur, de toegang is gratis; deelnemen kan voor € 1,50 per plankje.

Voor eventueel vervoer (vanuit Landsmeer, Den Ilp, Purmerland of Kadoelen) belt u tot daags tevoren met het DCL: 020- 482 41 90. 

 

De volgende kienmiddagen zijn op 19 februari, 5 maart en 19 maart.

 


 

Sportinstuif 50+

In de sporthal ICL wordt wekelijkse sportinstuif voor senioren gehouden. Met eerst een gezamenlijke warming up en specifieke oefeningen en na de pauze gevarieerde balspelen. De vaste sportdocenten zijn Lindsy Griffioen en Mariët Huitema. Wilt u ook lekker sporten onder deskundige begeleiding? Kom dan op donderdagochtend van 10:00 – 12:00 uur naar het ICL, Marktplein 11, Landsmeer. Aanmelden is niet nodig, er is geen lidmaatschap. Iedereen is welkom en betaalt per keer € 4,50 voor deelname + consumptie. De Sportinstuif 50+ is een activiteit van het DCL. Voor meer informatie: Jaap Pelk, tel. 020 - 482 37 38.

 

 


 

Restaurant Pico Bello

Op zondag 8 februari kunnen senioren uit Landsmeer, Den Ilp en Purmerland weer aanschuiven bij Restaurant Pico Bello in de grote zaal van zorgcentrum De Keern. Kok Luuk Groen en DCL-vrijwilligers verzorgen weer een gezellige middag met een hapje, een drankje en iets extra’s. Dit alles voor slechts 15 euro per persoon.

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Henriette Brandjes, tel. 482 1660.

 


 

Hulp bij belastingaangifte

Moet u belastingaangifte doen over 2014? Hebt u daar zelf geen zin in of vindt u het te moeilijk? Neem dan contact op met de Helpdesk voor Belasting en Familie-onderwerpen in het DCL. Deskundige vrijwilligers bieden u hulp tegen geringe vergoeding.

Maak een afspraak via 06 – 2079 5835 of door een e-mail te sturen naar helpdesklandsmeer@gmail.com. U kunt zich ook aanmelden via het DCL (020) 482 4190. De hulp wordt verleend op het Dienstencentrum (1e etage, traplift aanwezig), Dr.M.L.Kingstraat 2b, Landsmeer. Volg Dienstencentrum Landsmeer ook op Facebook.

 


 

Fotobewerken met Paint Shop Pro

Bij SeniorWeb Landsmeer start op 19 februari een 50+ cursus ‘Fotoshoppen met PaintShopPro. In deze cursus werkt u met de software van PSP en leert u om uw foto’s op een creatieve manier te bewerken. U leert omgaan met de diverse gereedschappen en mogelijkheden die het programma biedt, zoals werken met lagen en materialen. Ook werken met effecten, foto’s samenvoegen, collages maken, foto’s afdrukken en tekst op foto’s plaatsen komen aan de orde. Voor meer informatie kijk op onze website:

seniorweb-landsmeer.nl of bel met 020 - 482 4846.

 


 

50+ cursus Engels voor beginners

Op woensdag 18 februari start in het DCL de 50-plus cursus Engels voor beginners. Het gaat om 10 lessen op woensdagochtend van 9:30 tot 11:00 uur. De nadruk ligt op conversatie, maar ook grammatica komt aan bod. Uw enthousiaste docent is Tineke Stefels. De cursus loopt t/m 20 mei en deelname kost € 60, inclusief studiemateriaal.

Voor informatie en aanmelding: Dienstencentrum Landsmeer, Dr.M.L.Kingstraat 2b, Landsmeer, tel. 020 - 482 4190.

 


 

Qi gong

In het Dienstencentrum Landsmeer is plaats voor nieuwe deelnemers bij Qi Gong. Deze club voor 50-plussers is er elke maandag van 18:45 tot 20:00 uur. Qi Gong is een Chinese helende bewegingsvorm die over de hele wereld beoefend wordt. De docent is Patrick Baijards en de kosten zijn slechts € 17,50 per maand. U kunt op afspraak een keer gratis komen kennismaken. Voor informatie en aanmelding belt u het DCL, tel. 482 4190.

 


 

Expositie DCL Wiesje Olie

Tot eind februari 2015 exposeert Wiesje Olie in het Dienstencentrum Landsmeer met foto’s. Zij belicht twee onderwerpen: ‘Het Twiske van maand tot maand’ en ‘Omtrent de zee’. Dit resulteert in een bijzondere tentoonstelling over land en water, die vrij te bezichtigen is van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 uur en 16:30 uur, behoudens in gebruik zijnde zalen. Adres: Dr.M.L.Kingstraat 2b, Landsmeer.

 


 

De Boodschappenbus

Sinds december biedt het DCL een nieuwe dienst aan: de Boodschappenbus, waarmee u als oudere zèlf boodschappen kunt doen in winkelcentra en markten in Landsmeer, Purmerend en Amsterdam-Noord.

Op deze manier bent u niet of minder afhankelijk van anderen en kunt u in de winkel zelf uitzoeken wat u wilt kopen. De Boodschappenbus haalt u van huis op en brengt u weer thuis. U hebt twee uur tijd om uw boodschappen te doen en vervolgens nog een half uur om samen koffie te drinken op een afgesproken plaats, waar vandaan de bus u weer thuis brengt.

Aanmelden kan tot daags uur tevoren op telefoonnummer 020 – 482 4190. Afmelden tot uiterlijk een uur tevoren.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 
Dienstencentrum Landsmeer
dienstenc.landsmeer@hetnet.nl